Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ ξένης γλώσσας: Διδακτικές προσεγγίσεις και (πολυ) πολιτισμικές προκλήσεις» – 11-12.4.2014

Προς κάθε ενδιαφερόμενο

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Α.Π.Θ. διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Η διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ ξένης γλώσσας: Διδακτικές προσεγγίσεις και (πολυ) πολιτισμικές προκλήσεις».

Τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες για τη διδασκαλία της ελληνικής σε ξένους έχουν αυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στη χώρα μας, ενώ οι προτάσεις διδασκαλίας που προσφέρονται στον/στην εκάστοτε διδάσκοντα/ διδάσκουσα είναι πολύ περισσότερες από μια, καθιστώντας συνεχή την ανάγκη για επιμόρφωση. Το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας το οποίο από τη δεκαετία του 1970 φιλοξενεί εκατοντάδες σπουδαστές απ’ όλο τον κόσμο και πρωτοπορεί στον χώρο της διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, διοργανώνει σεμινάριο επιμόρφωσης για διδάσκοντες/ουσες της ελληνικής σε ξένους. Το σεμινάριο παρουσιάζει τις νεότερες προσεγγίσεις στη γλωσσική διδασκαλία, τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα πολυπολιτισμικών τάξεων ποικίλων επιπέδων ελληνομάθειας καθώς και ειδικότερα θέματα. Οι επιμορφωτές/τριες του σεμιναρίου ανήκουν στο διδακτικό προσωπικό του Σχολείου, έχουν μεγάλη διδακτική εμπειρία καθώς και επιστημονικό και συγγραφικό έργο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους διδάσκουν ή επιθυμούν να διδάξουν ελληνικά σε ξένους σε όλες τις μορφές της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης.

Η διεξαγωγή του σεμιναρίου θα γίνει στο κτίριο ΚΕΔΕΑ (Αμφιθέταρο ΙΙΙ) στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη:

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 κατά τις ώρες 15.00-21.00 &

Σάββατο 12 Απριλίου 2014 κατά τις ώρες 09.00-15.15

Οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: http://diaviou.auth.gr/learning_greek

Πληροφορίες στα τηλ. 2310997571, 2310997475 & e-mail: school-mg@smg.auth.gr, elen@smg.auth.gr.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 10 Μαρτίου 2014 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

 

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 33755Συνολικοί επισκέπτες:
  • 10Επισκέπτες σήμερα:
  • 12Επισκέπτες χτες:
  • 76Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 264Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info