Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

Ενημερωτικό Δελτίο 9/5-5-2011

για συνεδρίαση Δ.Σ. 4-5-2011.

 

           

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 5-5-2011, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 

 1. Προετοιμασία Γ.Σ. και Εκλογών: Καταρτίστηκε η Ημερήσια Διάταξη και θα αποσταλεί για ενημέρωση στα σχολεία σε επόμενο email. Ημερομηνία διεξαγωγής Γ.Σ. Τρίτη 31-5-2011. Ώρα διεξαγωγής εκλογών από 11:30 έως 19:00 την ίδια ημέρα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας. Οι εκλογές αφορούν την ανάδειξη μελών του Δ.Σ., αντιπροσώπων στη Δ.Ο.Ε. και εκλεκτόρων για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων και υποβολής αιτήσεων θα κοινοποιηθεί σε επόμενο email. Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου μας, γι αυτό το λόγο η ταμίας του Δ.Σ. θα έρθει σε επαφή με τους αποσπασμένους συναδέλφους για την καταβολή της συνδρομής.
 2. Αίτημα για αθλητικούς αγώνες χάντμπολ. Αποφασίστηκε η μη διοργάνωση αθλητικών αγώνων χάντμπολ των μαθητών, απαντώντας αρνητικά σε αίτημα του συλλόγου γυμναστών λόγω έλλειψης χρόνου εντός του Μαΐου 2011.
 3. Μαθηματικός διαγωνισμός μαθητών Ε’ και Στ’ τάξης Σάββατο 14-11-2011. Αποφασίστηκε η στήριξη του μαθηματικού διαγωνισμού από το Δ.Σ. του συλλόγου μας. Οι μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης που επιθυμούν να διαγωνιστούν θα πρέπει να μεταβούν στο 8ο ή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας το Σάββατο 14-5-2011 και ώρα 09:30 π.μ. Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι 2 ώρες (από 10:00 έως 12:00). Η επιλογή των σχολείων θα γίνει ως εξής:

 

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας τα σχολεία:

Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας τα σχολεία:

2ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

1ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

4ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

3ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

5ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

7ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

6ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

9ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

8ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

12ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

10ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

Περδίκα Δημ. Σχ.

11ο Δημ. Σχ. Πτολ/δας

Ανατολικού Δημ. Σχ.

Ασβεστόπετρας Δημ. Σχ

1ο Δημ. Σχ. Βερμίου

Άρδασσας Δημ. Σχ

Πύργων Δημ. Σχ.

1ο Δημ. Σχ. Μουρικίου

Αγ. Χριστοφόρου Δημ. Σχ.

2ο Δημ. Σχ. Μουρικίου

Καρυοχωρίου Δημ. Σχ.

Δημ. Σχ. Ολυμπιάδας

Προαστίου Δημ. Σχ.

 

Μαυροπηγής Δημ. Σχ.

 

 

 

 1. Υποχρέωση διαύγειας από τους διευθυντές σχολείων και προϊσταμένες νηπιαγωγείων. Το θέμα τέθηκε στη Δ.Ο.Ε και σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Μαντά Κομνηνού με τον πρόεδρο του συλλόγου μας, τονίστηκε η θέση της ΔΟΕ πως η Διαύγεια αποτελεί υποχρέωση των σχολικών μονάδων, αλλά υπεύθυνος για την καταγραφή και ανάρτηση των τιμολογίων είναι ο Δήμος Πτολεμαΐδας. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. (όλων των μελών) με τη Δήμαρχο Εορδαίας την Τετάρτη 11-5-2011 (ημέρα απεργίας) στην οποία θα προταθεί η μηνιαία αποστολή ανά σχολική μονάδα φωτοτυπιών όλων των τιμολογίων και η διάθεση υπαλλήλων του Δήμου Εορδαίας που θα αναλάβουν την γραφειοκρατική εργασία της επεξεργασίας και ανάρτησης ανά σχολική μονάδα.
 2. Κατάθεση δικαιολογητικών στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Ανέλαβε η ταμίας του συλλόγου μας να έρθει σε επικοινωνία με το γραφείο μισθοδοσίας μας, για να προβεί από 1-7-2011 (όταν θα αρχίσει η πληρωμή από την ΕΑΠ) στη μηνιαία κράτηση της συνδρομής υπέρ συλλόγου, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ από όλα τα μέλη μας (4,17 ευρώ / μήνα, αντί της συνδρομής 25 ευρώ από το Δώρο Χριστουγέννων και 25 ευρώ από το Δώρο Πάσχα).
 3. Διαμαρτυρία καθαριστριών σχολικών μονάδων. Αποφασίστηκε να συνατχθεί κείμενο συμπαράστασης στις καθαρίστριες των σχολικών μας μονάδων και διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο Υπουργείο, για τη διάθεσή τους στους καλοκαιρινούς μήνες σε εργασίες που θα αποφασίζει ο Δήμος. Μέχρι σήμερα οι καθαρίστριες έπαιρναν την κανονική τους άδεια κατά τη διάρκεια του μήνα Ιουλίου κάθε έτος και ήταν υποχρεωμένες να βρίσκονται στη θέση τους τον Αύγουστο για να ξεκινήσει η Γενική καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Η απασχόλησή τους το καλοκαίρι στο Δήμο θα αναγκάσει τις καθαρίστριες να παίρνουν την κανονική τους άδεια στη διάρκεια του σχολικού έτους δημιουργώντας προβλήματα καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
 4. Αγορά υπολογιστή. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας έκανε αποδεκτή τη δωρεά του ταξιδιωτικού γραφείου «Χονδροματίδης Travel» προς το σύλλογό μας, ποσού 460 ευρώ και τη διαθέτει για την αγορά ενός Η/Υ Laptop για τις ανάγκες του συλλόγου μας.
 5. Γενοκτονία Ποντίων. Στα πλαίσια εκδηλώσεων μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό, ο σύλλογός μας αποφάσισε την TΡΙΤΗ 17-5-2011 και ώρα 10:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, σε συνεργασία με το Δήμο Πτολεμαΐδας και το 2ο Γραφείο Π.Ε. Κοζάνης, να διαθέσει για ΔΩΡΕΑΝ προβολή, την ταινία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νεολαίας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διάρκειας μιας ώρας, που προβάλλει την ιστορική καταγραφή και σημασία της προσφυγιάς των Ελλήνων της Ανατολής, σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Εορδαίας. Οι σύλλογοι διδασκόντων μπορούν να αποφασίσουν τη συμμετοχή των μαθητών των τάξεων Ε΄ και Στ΄  σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τις δίωρες διδακτικές επισκέψεις, να καλύψουν τυχόν  έξοδα μετακίνησης με αστικά λεωφορεία εξ ιδίων πόρων και να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του συλλόγου στο 2463028266 για να δηλώσουν αριθμό μαθητών.

 

Για το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εορδαίας

Ο Πρόεδρος

Θεοφυλακτίδης Ευστάθιος

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
 • 33756Συνολικοί επισκέπτες:
 • 0Επισκέπτες σήμερα:
 • 11Επισκέπτες χτες:
 • 70Προηγούμενη εβδομάδα:
 • 265Επισκέπτες ανά μήνα:
 • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info