Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης γονιών και μαθητών των ΕΠΑΛ-Σύντομα η απόφαση

 

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης που επηρεάζει μεγάλο αριθμό μαθητών αναμένεται   να εκδοθεί σύντομα η απόφαση της   αίτησης ακυρώσεως που ασκήθηκε από μαθητές διαφόρων ΕΠΑΛ καθώς και από δύο συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ΕΠΑΛ της Αχαΐας με την υποστήριξη της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ Αχαΐας Α και Β, Δυτ. και Ανατολικής Αττικής κατά της υπ΄ αριθμ. 136964/Γ2/26-09-2013 πράξης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας στη Β τάξη των ΕΠΑΛ για το τρέχον σχολικό έτος 2013-2014, η οποία συζητήθηκε την Πέμπτη 30.1.2014 στην Επταμελή Σύνθεση του Γ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ
Κατά την προφορική ανάπτυξη της υπόθεσης ο πληρεξούσιος δικηγόρος των αιτούντων Παναγιώτης Τσακανίκας, δικηγόρος Πατρών, εξέθεσε τις νομικές θέσεις τους σύμφωνα με τις οποίες «η ανωτέρω πράξη του Υπουργού Παιδείας εσφαλμένα εμφανίζεται ως ερμηνευτική εγκύκλιος ενώ με αυτή εισάγονται κανονιστικές ρυθμίσεις αντίθετες μάλιστα με τη βούληση του νομοθέτη για σταδιακή αλλαγή στη λειτουργία των ΕΠΑΛ και ότι είναι για το λόγο αυτό ανυπόστατη λόγω μη τήρησης των κανόνων δημοσιότητας. Σε κάθε περίπτωση όμως η απόφαση περί κατάργησης του Τομέα Υγείας στην Β τάξη των ΕΠΑΛ ,σε χρόνο κατά τον οποίο οι μαθητές είχαν ήδη επιλέξει Τομέα, αντίκειται στις αρχές της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και παραβιάζει το δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών».
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ  Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οι απόψεις του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με ανακολινωση της ΟΛΜΕ, όπως αναπτύχθηκαν από την νομική εκπρόσωπό του, εντοπίστηκαν στο σκεπτικό ότι οι διατάξεις του άρθρ. 82 Ν. 4172/2013 για τη διαθεσιμότητα συγκεκριμένων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάργηση του τομέα τις εκπαιδευτικές ανάγκες του οποίου αυτοί κάλυπταν, άποψη που δεν αντέχει ούτε στην λογική, ούτε στην ερμηνευτική προσέγγιση των διατάξεων.
 Η ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της  τονίζει τα εξής:
Α.Ελπίζουμε ότι η συνειδητή επιλογή του Υπουργείο Παιδείας να υπονομεύσει τη λειτουργία της τεχνικής εκπαίδευσης θέτοντας σε διαθεσιμότητα μεγάλο αριθμό καθηγητών χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό για τις πραγματικές ανάγκες και η εκ των υστέρων προσπάθεια του με αυθαίρετες πράξεις και ψευδο- ερμηνευτικές εγκυκλίους να καλύψει τα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε με την προχειρότητά του, να βρούν την απάντησή τους και στη δικαστική κρίση.  Γιατί στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλων των εργαζομένων έχουν ήδη καταδικαστεί.
Β.Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την επαναλειτουργία όλων των τομέων και των ειδικοτήτων της ΤΕΕ που καταργήθηκαν και την επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις θέσεις τους.
Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού στις 23 Μάρτη.
Γ.Όλοι στην απεργία 7/2/14 και στη συγκέντρωση 10.30 π.μ. στην Αθήνα (Προπύλαια-ΣτΕ) όπου εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και της ΟΛΜΕ.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 28554Συνολικοί επισκέπτες:
  • 3Επισκέπτες σήμερα:
  • 13Επισκέπτες χτες:
  • 555Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 1243Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info