Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Δεν είναι απαραίτητη η άμεση εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Δηλαδή οι ασφαλισμένοι που θέλουν να «κλειδώσουν» το δικαίωμα φέτος δεν είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουν τα πλασματικά έτη άμεσα, αλλά μπορούν να το κάνουν και τα επόμενα χρόνια χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
 
Eίναι ιδιαίτερα σημαντικό να διευκρινιστεί ότι οι σχετικές αιτήσεις εξαγορών ή αναγνώρισης πλασματικών χρόνων με σκοπό τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τις διατάξεις του 2011 και 2012 μπορούν να υποβληθούν σε οποιοδήποτε σημείο χρονικά είτε άμεσα είτε μεταγενέστερα, είτε με την αίτηση συνταξιοδότησης ανεξάρτητα από το έτος με τις διατάξεις του οποίου επιθυμεί ο ασφαλισμένος να θεμελιώσει δικαίωμα.
Η δε εξόφληση μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ είτε με δόσεις, είτε και με παρακράτηση από τη σύνταξη σε χρονικό σημείο πάλι ανεξάρτητο με την ημερομηνία θεμελίωσης. ‘Eτσι από απόψεως θεμελίωσης ο σημαντικός παράγοντας που κάνει την ειδοποιό διαφορά είναι το κατά πόσον η άθροιση των πλασματικών ετών με τον πραγματικό χρόνο ασφάλισης συμπληρώνουν τον απαιτούμενο για θεμελίωση σε μια χρονική στιγμή του έτους του οποίου και επιθυμεί ο ασφαλισμένος να «κλειδώσει» το όριο ηλικίας.
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 33361Συνολικοί επισκέπτες:
  • 6Επισκέπτες σήμερα:
  • 15Επισκέπτες χτες:
  • 95Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 232Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info