Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

leftaΣτην ουρά, θα περιμένουν 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να πάρουν το εφάπαξ, καθώς εδώ και περίπου ένα μήνα το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) έχει ζητήσει, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του, να χρησιμοποιήσει όχι μόνο το μερίδιό του από τη δόση της τρόικας αλλά και τις εισφορές που καταβάλλονται μηνιαίως στο Ταμείο και οι οποίες καταλήγουν στο ειδικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιπλέον, όπως λένε από το ΤΠΔΥ, κινδυνεύουν ακόμη και οι πληρωμές μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αφού η τρόικα, σύμφωνα με πηγές από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΠΔΥ, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να… απωλεστούν ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν για την έκδοση 45.000 εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς η δόση που καταβλήθηκε στο ΤΠΔΥ το Δεκέμβριο μπορεί να εξοφλήσει περίπου 30.000 εφάπαξ. Με τις τρέχουσες εισφορές του, Ταμείο θα μπορούσε να πληρώσει και τα άλλα 15.000 εφάπαξ.
Να σημειωθεί πως το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου και του υπουργείου Εργασίας κάνει λόγο για την έκδοση 30.240 ληξιπρόθεσμων πράξεων, οι οποίες θα καλυφθούν από το λογαριασμό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του φορέα με ενίσχυση από τη δόση του Δεκεμβρίου.
Έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα πληρωμών των εφάπαξ, που θα καταβάλλονται τμηματικά κάθε μήνα, σε όσους δημόσιους υπαλλήλους συνταξιοδοτήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2012 και οι πρώτες πληρωμές σε περίπου 1.100 δικαιούχους ξεκίνησαν το Δεκέμβριο με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014. Μέσα στο 2013 θα πληρωθούν 27.042 δικαιούχοι και άλλοι 3.230 θα πάρουν το εφάπαξ τον Ιανουάριο του 2014.
Ο υπουργός Εργασίας τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος και το μόνο που λέει είναι ότι οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ και την απορρόφηση από το υπουργείο των κονδυλίων έχουν ξεπεραστεί (τον Δεκέμβριο απορροφήθηκαν 100 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκαν στους δικαιούχους 2.456 εφάπαξ, περισσότερα δηλαδή από τον στόχο των 2.200 εφάπαξ που είχε τεθεί) και πως θα συνεχιστεί στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς η αποπληρωμή των εφάπαξ, καιώς για τον σκοπό αυτό έχει ήδη υπογραψει εκταμίευση επιπλέον 80 εκατ. ευρώ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 33755Συνολικοί επισκέπτες:
  • 10Επισκέπτες σήμερα:
  • 12Επισκέπτες χτες:
  • 76Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 264Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info