Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε σχολεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δεν αναγνωρίζεται από τις ισχύουσες σήμερα διατάξεις για τη χορήγηση επόμενου Μ.Κ.
Αυτό αναφέρει έγγραφο του Γενικού λογιστηρίου το οποίο στάλθηκε στο υπουργείο Παιδείας, στο οποίο σημειώνονται  και τα εξής:
Α.Με την ισχύ του νόμου 4024/11 η διάταξη που όριζε την αναγνώριση της προϋπηρεσίας σε ιδιωτικά σχολεία καταργήθηκε.
Β. Ωστόσο προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ύστερα από πρόταση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών , με το οποίο θα μπορεί να αναγνωριστεί προϋπηρεσία μέχρι 7 έτη  στον ιδιωτικό τομέα.
 ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Η ΟΙΕΛΕ
Η ΟΙΕΛΕ με αφορμή το ρεπορτάζ του esos εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Το έγγραφο αυτό, όπως και άλλα έγγραφα που έχουν εκδοθεί από αρμόδιες αρχές για το ίδιο ζήτημα, ερμηνεύουν το ν. 4024/2011 και αναφέρουν πως αναγνωρίζεται προϋπηρεσία που έχει κτηθεί μέχρι την 31/10/2011, αγνοώντας, ωστόσο την αρχή δικαίου που επιτάσσει πως η ειδική νομοθεσία υπερισχύει της γενικής, επομένως δεν μπορεί να ισχύσει για τους εκπαιδευτικούς που έχουν προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση η πρόβλεψη του άρθρου 6, παρ. 4 του ν. 4024/2011 που αναφέρει ότι «σωρευτικά η αναγνώριση προϋπηρεσίας από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (…) δεν μπορεί να ξεπερνά τα 7 έτη.» . Τυχόν εφαρμογή των διατάξεων αυτών, ακόμη και με υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος, είναι νομικά μετέωρη, καθώς ο ν. 4024/2011 ως γενικός νόμος δεν μπορεί να καταργήσει συγκεκριμένες διατάξεις του ειδικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα:
1. Τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν.1600/86 όπου προβλέπεται ότι η προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που μονιμοποιούνται, καθώς και η υπηρεσία τους στη δημόσια εκπαίδευση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, λογίζεται ως πραγματική δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία, για κάθε περίπτωση.
2. Το άρθρο 17 του Ν.2470/97, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται για μισθολογική εξέλιξη (Μ.Κ. και χρονοεπίδομα) η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών σε σχολεία ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Επιπροσθέτως, η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας σε ιδιωτικά σχολεία είναι αντισυνταγματική, καθώς θίγει την κατοχυρωμένη ισονονομία ανάμεσα σε δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, που ορίζεται με το νόμο 682/77.
Για να επιλυθεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα που έχει προκύψει και απειλεί εκπαιδευτικούς με πολυετή προϋπηρεσία σε δραματική μείωση των αποδοχών τους, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε την Τετάρτη, 27/3, επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας (συνημμένη), με την οποία τον καλεί να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την τήρηση του ειδικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και την αναγνώριση της πλήρους προϋπηρεσίας σε ιδιωτικά σχολεία των εκπαιδευτικών που εργάζονται πλέον στη δημόσια εκπαίδευση, όπως ίσχυε  με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 1824/1988 και του άρθρου 15 του ν. 3205/2003».

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 33758Συνολικοί επισκέπτες:
  • 2Επισκέπτες σήμερα:
  • 11Επισκέπτες χτες:
  • 72Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 267Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info