Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Νικ. Πλαστηρα 6 τηλ – fax 2463022066 τηλ προέδρου : 6944674637

Διαμαρτυρία για το κείμενο της Μητρόπολης την ημέρα του αγιασμού.
Συνάδελφοι
Την ημέρα του αγιασμού στα σχολεία της Εορδαίας (στα περισσότερα από αυτά) διαβάστηκε κείμενο του Μητροπολίτη Πρεσπών και Εορδαίας και που , θεωρητικά τουλάχιστον, αφορούσε την έναρξη του διδακτικού έτους. Το συγκεκριμένο κείμενο αφορούσε , όμως, αποκλειστικά την άποψη του Μητροπολίτη για την συμφωνία των Πρεσπών και καθόλου τις ευχές του ποιμενάρχη στους μαθητές και τους δασκάλους για την καινούρια χρονιά , όπως τουλάχιστον προσδοκούσαν όλοι.
Θεωρούμε ότι κάθε άποψη , που δεν είναι ακραία και προσβλητική, είναι σεβαστή και έχει χώρο στον δημόσιο διάλογο όμως καμία θέση δεν έχει η προπαγάνδιση οποιασδήποτε πολιτικής άποψης στους μαθητές όταν μάλιστα προέρχεται από άτομα που ο ρόλος τους είναι διαφορετικός , εξοεκπαιδευτικός και ,στην συγκεκριμένη περίπτωση, εξόχως πνευματικός. Πιστεύουμε βαθιά στη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του καθαρού λόγου που οφείλει να εκφέρει το σχολείο που απαλλαγμένος από ακρότητες, πολύπλευρος και με σεβασμό σε κάθε άποψη θα ανταποκρίνεται στο καθολικά ζητούμενο από την κοινωνία και την εποχή. Η ανάγνωση του συγκεκριμένου κειμένου –χωρίς να ζητηθεί καν η άδεια από τις Διευθύνσεις των σχολείων- ήταν το λιγότερο άκαιρη , άτοπη και ατυχής.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί αρνούμαστε να συναινέσουμε στην προώθηση ιδεών ή πρακτικών στους σχολικούς χώρους από οποιονδήποτε – ιδιαιτέρως δε από θεσμούς με σημαντικό κοινωνικό και πνευματικό ρόλο- διαχωρίζουμε τη θέση μας και ζητούμε από όλους τον σεβασμό της σχολικής κοινότητας και του ρόλου της εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 37510Συνολικοί επισκέπτες:
  • 2Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες χτες:
  • 29Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 9Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info