Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλων διακρίσεων
Σύμφωνο Συνεργασίας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργου

Συμφωνία Συνεργασίας με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργου που θα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των στελεχών και των εκπαιδευτικών της Προσχολικής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε θέματα ισότητας των φύλων και έμφυλων διακρίσεων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία από την υλοποίηση προηγούμενων συναφών έργων, θα υπογράψουν αύριο εκπρόσωποι του υπουργείου παιδείας , του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Ερευνών.

Το πλαίσιο συνεργασίας θα περιλαμβάνει:

1) Τον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιμόρφωσης που θα απευθύνεται στα στελέχη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές/Διευθύντριες σχολικών μονάδων) και στους/στις εκπαιδευτικούς και το οποίο θα περιλαμβάνει Ημερίδες ευαισθητοποίησης και προγράμματα επιμόρφωσης.

2) Ανάπτυξη σχετικού εκπαιδευτικού υλικού το οποίο θα βασίζεται στην προσαρμογή του υλικού που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της Κατηγορίας Πράξης 4.1.1.δ «Παραγωγή βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού για την εισαγωγή θεμάτων σχετικά με τα φύλα στην εκπαιδευτική διαδικασία» και 4.1.1.α «Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και παρεμβατικά προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των φύλων (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ-2000-2006 – Μέτρο 4.1 – Ενέργεια 4.1.1.

3) Σχεδιασμό, προγραμματισμό και οργάνωση της υλοποίησης των επιμορφωτικών δράσεων στο σύνολο της επικράτειας, με έμφαση αφενός σε εκπαιδευτικές περιφέρειες γεωγραφικά απομακρυσμένες ή/και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (νησιωτικές περιοχές, ορεινές περιοχές), αφετέρου σε σχολικές μονάδες ενταγμένες σε μη προνομιούχες κοινωνικο-οικονομικά περιοχές.

4) Παρακολούθηση και αξιολόγηση του Έργου. Το Σύμφωνο Συνεργασίας θα υπογραφεί αύριο, Τρίτη, στις 9.30πμ στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 25272Συνολικοί επισκέπτες:
  • 6Επισκέπτες σήμερα:
  • 9Επισκέπτες χτες:
  • 95Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 229Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info