Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τα «βρόντηξε» η ΔΕ των Π. Πειραματικών μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας
Εκτυπώσιμη μορφήΑποστολή με email
Δημοσίευση: 19/02/2015
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Τα «βρόντηξε» η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων υπό τον πρόεδρο Καθηγητή Γ. Καλκάνη, μετά την, σημερινή (Πέμπτη) συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

Η Διοικούσα Επιτροπή που απέστειλε με FAX λίγο μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπαλτά την οριστική γραπτή παραίτηση, κάνει λόγο για «ολοκληρωτικής απαξίωσης του όλου θεσμικού πλαισίου» από την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Η Διοικούσα Επιτροπή των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων επί 4 χρόνια εργάστηκε χωρίς την παραμικρή υλική απολαβή ή αμοιβή για τα μέλη της, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου 60 σχολικών μονάδων το οποίο είχε ως σκοπό να αποτελέσει οδηγό και παράδειγμα καλών πρακτικών για τη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Β. Στην προοπτική αυτή επιτελέστηκε ένα πολύπλευρο έργο με συγκεκριμένες παιδαγωγικές και αναπτυξιακές επιλογές, με εθελοντική προσφορά εκατοντάδων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, διευθυντών σχολικών μονάδων, πανεπιστημιακών που ανέλαβαν την υλοποίηση του εγχειρήματος, με τη γενικευμένη αποδοχή στο επίπεδο της κοινωνίας και των εκπαιδευτικών θεσμών.

Γ. Οι διαφαινόμενες προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας όπως αυτές αποτυπώθηκαν κατ’ αρχάς στο δημόσιο λόγο της και ακολούθως στις συναντήσεις με τη ΔΕΠΠΣ κινούνται σε μια κατεύθυνση ολοκληρωτικής απαξίωσης του όλου θεσμικού πλαισίου και της προσπάθειας για ένα καλό, ποιοτικό, καινοτόμο δημόσιο σχολείο.

Δ. Επομένως η ΔΕΠΠΣ, η οποία αμέσως έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του κ. Υπουργού, δεν είναι δυνατόν να έχει άλλη επιλογή από την υποβολή της οριστικής της παραίτησης.

Η Διοικούσα Επιτροπή που σύσσωμη κατέθεσε την οριστική παραίτηση είναι η εξής:

Γεώργιος Θεόφ. Καλκάνης, Πρόεδρος

Γιάννης Αντωνίου,Αντιπρόεδρος

Τάκης Δέγλερης

Κώστας Ραβάνης

Βασιλική Ζιάκα

Παναγιώτης Πήλιουρας

Γιάννης Σωσσίδης

Αικατερίνη Ριζάκη (Γραμματέας της ΔΕΠΠΣ)

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 30264Συνολικοί επισκέπτες:
  • 0Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες χτες:
  • 20Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 30Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info