Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος, που θα εστιάζει στη χρήση τάμπλετς στα σχολεία, διερευνά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», σύμφωνα με σχετική του ανακοίνωση.

Η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει συνέχεια του Προγράμματος Υποστήριξης Σχολείων που υλοποίησε το Ίδρυμα Νιάρχος από το 2007 ως το 2013, μέσω του οποίου προσφέρθηκαν τεχνολογικός εξοπλισμός και εκπαιδευτικό υλικό σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε βασικές τεχνολογικές υποδομές.

Βασικός στόχος του ήταν η συμβολή στη δημιουργία των κατάλληλων τεχνολογικών προϋποθέσεων, προκειμένου οι μαθητές να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, αλλά και η ευρύτερη καθιέρωση της χρήσης πολυμέσων ως σύγχρονης μεθόδου διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού το Ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει δωρεές ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη 309 δημοσίων σχολείων στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία για τη χρήση τάμπλετς στα σχολεία θα εφαρμοστεί αρχικά σε πιλοτική βάση και σε συνεργασία με λίγα σχολεία. Στη συνέχεια και κατόπιν αξιολόγησης της πιλοτικής φάσης του προγράμματος, το Ίδρυμα ενδεχομένως να υποστηρίξει την υλοποίησή του σε πιο ευρεία κλίμακα.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 33758Συνολικοί επισκέπτες:
  • 2Επισκέπτες σήμερα:
  • 11Επισκέπτες χτες:
  • 72Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 267Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info