Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αν η εργασία σας αφορά αποκλειστικά την χρήση υπολογιστή (καλή ώρα), τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε “ξεχάσει” πως είναι να πιάνεις στυλό για να γράψεις κανονικά και στην αρχή να δυσκολεύεστε.

Όμως, έτσι όπως εξελίσσεται ο κόσμος ίσως μέσα στις επόμενες δεκαετίες να είναι σημαντικότερη η ταχύτητα γραφής σε πληκτρολόγιο, παρά σε ένα φύλλο χαρτί.

Αυτό σκέφτηκαν στην Φινλανδία (φημίζεται για το πρωτοποριακό σύστημα εκπαίδευσης) και από το 2016 δεν θα συμπεριλαμβάνεται η καλλιγραφία στα υποχρεωτικά μαθήματα του σχολικού προγράμματος σπουδών. Αντ’ αυτού, θα προστεθεί μάθημα για ταχύτερη πληκτρολόγηση και texting!

Σύμφωνα με τη Minnna Harmanen του Εθνικού Συμβουλίου για την Εκπαίδευση στη Φινλανδία, η άπταιστη πληκτρολόγηση είναι μια σημαντικότατη δεξιότητα που θα πρέπει να αναπτύξει κάθε παιδί και γι’ αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση σε gadgets και υπολογιστές.

Καταλαβαίνετε ότι δεν μιλάμε για κατάργηση της συμβατικής γραφής, αλλά για μια στροφή της προσοχής στις ανάγκες της σημερινής και μελλοντικής εποχής. Σκεφτείτε έναν μέσο υπάλληλο σε οποιαδήποτε υπηρεσία πόσο πιο αποδοτικός θα είναι αν π.χ. γνωρίζει τυφλό σύστημα πληκτρολόγηση

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 36557Συνολικοί επισκέπτες:
  • 0Επισκέπτες σήμερα:
  • 6Επισκέπτες χτες:
  • 53Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 53Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info