Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Παράταση αναμένεται να δοθεί στην κατηγορία των εκπαιδευτικών που ανήκουν στην κατηγορία του 30μηνου και για τους οποίους η ρύθμιση του ν.3848 για διορισμό, εφόσον υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες, λήγει το τρέχον σχολικό έτος. Η παράταση πιθανόν θα είναι διετής.

Ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε στη Βουλή ότι το θέμα των τριανταμηνιτών δεν έχει καμία σχέση με τον ΑΣΕΠ και δήλωσε ότι “εάν μέχρι τότε δεν κάνουμε και ΑΣΕΠ, όταν θα έλθει εκείνη η ώρα, πριν τη λήξη του 2015, πριν τη λήξη της προθεσμίας που έχουν, εμείς θα προχωρήσουμε στη νομοθετική ρύθμιση, ώστε να τους δώσουμε την παράταση”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν στην κατηγορία του 30μηνου εντάσσονται 416 εκπαιδευτικοί, με τους 254 εξ αυτών να είναι γυμναστές, τους 142 καθηγητές μουσικής και οι υπόλοιποι 20 ανήκουν σε άλλες ειδικότητες.

Θυμίζουμε ότι μεταβατική διάταξη του ν.3848 ανέφερε ότι μέχρι και το σχολικό έτος 2014-15 όσοι εκπαιδευτικοί συμπλήρωσαν την 30ή Ιουνίου 2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον τριάντα μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, διορίζονται επιπλέον, εφόσον υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες.

Με την πιο πάνω ρύθμιση, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί από την κατηγορία του 30μηνου κατάφεραν να διοριστούν, αφού οι διορισμοί τους συνδέονταν και με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και το Υπουργείο δεν ήταν υποχρεωμένο να προχωρήσει σε διορισμό τους. Το θέμα το έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος και ζήτησε διετή παράταση για τη ρύθμιση του ν. 3848, δηλαδή μέχρι και το σχολικό έτους 2016-17.

Ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι εκτός από τους τριανταμηνίτες υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ανθρώπων που περιμένουν διορισμό από τους ενιαίους πίνακες, καθώς και επιτυχόντες τους ΑΣΕΠ του 2008 που δεν διορίστηκαν. Ο κ. Δερμεντζόπουλος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι εάν γίνει ΑΣΕΠ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όλες αυτές τις κατηγορίες.

Ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε για ακόμη μια φορά την πρόθεση του Υπουργείου για την πραγματοποίηση διαγωνισμού ΑΣΕΠ την άνοιξη του 2015 ή και νωρίτερα, καθώς και την ανάγκη ανατροπής του 1/10 στον τομέα της εκπαίδευσης. Ο κ. Δερμεντζόπουλος υπογράμμισε ότι βασική αρχή και κατεύθυνση, τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αποτελεί ο διορισμός και η πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να γίνεται μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Καλόγηρος Βασίλειος

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 33758Συνολικοί επισκέπτες:
  • 2Επισκέπτες σήμερα:
  • 11Επισκέπτες χτες:
  • 72Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 267Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info