Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΚΥΣΠΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ
Διευκρινίσεις για το σχέδιο νόμου της Ειδικής Αγωγής
Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με το σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που εισήχθη πριν από μερικές ημέρες σε δημόσια διαβούλευση, ζήτησα σήμερα, ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ, συγκεκριμένες απαντήσεις απο το τμήμα Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας :
1) Κινδυνεύουν με απόλυση ή να χάσουν τη θέση τους οι ΠΕ 60 και ΠΕ 70 που υπηρετούν στην Ειδική Αγωγή;
Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά ΟΧΙ. Το αντίθετο. Κατοχυρώνονται πλήρως. Κι αυτό γιατί δημιουργούνται οι κλάδοι ΠΕ70.50 και ΠΕ60.50 στους οποίους εντάσσονται και παραμένουν στη θέση τους μέχρι την αποχώρησή τους από την υπηρεσία ( άρθρο 21 παρ.8 εδάφιο 3 του σχεδίου νόμου).
2) Νηπιαγωγοί στα δημοτικά για τις τάξεις Α΄ κ Β΄ στην Ειδική Αγωγή.
Δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι κάτι που προβλέπεται και εφαρμόζεται ανελλιπώς από το 1982 με βάση το άρθρο 4 του Π.Δ. 603/82 ΦΕΚ 117 τεύχος Α , στην περίπτωση εξάντλησης των πινάκων των δασκάλων, κάτι που συμβαίνει συχνά και φέτος έχουν προσληφθεί 15 νηπιαγωγοί μ΄ αυτή τη διάταξη (επειδή εξαντλήθηκε ο πίνακας των δασκάλων).
3) Πίνακας Α για τα άτομα με αναπηρία.
Καταργείται και πλέον μοριοδοτούνται με 3 μόρια. Εκτίμηση του τμήματος είναι πως πλέον θα προσλαμβάνονται περισσότερα άτομα με αναπηρία, από το 20% που προέβλεπε ως τώρα ο νόμος, επειδή όλοι έχουν σημαντική προϋπηρεσία.
4) Μοριοδότηση μεταπτυχιακών και διδακτορικών για τους ΠΕ71 και ΠΕ61.
Δεν μοριοδοτούνται γιατί οι προσλήψεις θα γίνονται, πλέον, όπως και στη γενική αγωγή (ημερομηνία λήψης πτυχίου-βαθμός). Αυτό ήταν αίτημα του συλλόγου τους (ΣΑΤΕΑ).

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 30264Συνολικοί επισκέπτες:
  • 0Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες χτες:
  • 20Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 30Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info