Αρχείο
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Οι Μεταθέσεις θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω ΑΣΕΠ

metatheseis8Από το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε και θα είναι έτοιμος ο νέος μηχανισμός, αλλάζουν όλα στο Δημόσιο. Μεταθέσεις, μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

Το ΑΣΕΠ θα είναι αυτό που θα κρίνει τα πάντα απλοποιώντας τις διαδικασίες που σήμερα απαιτούν ως και 80 υπογραφές για μια μετάθεση, ενώ καταργείται κάθε έννοια διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζει έναν μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας ο οποίο θα περιλαμβάνει πέντε στάδια.

Σε πρώτη φάση θα γίνεται καταγραφή κενών θέσεων στις υπηρεσίες. Το δεύτερο στάδιο θα περιλαμβάνει διαγωνισμούς για την κάλυψη των κενών θέσεων δύο φορές το χρόνο.
Ο διαγωνισμός θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ και σε αυτών θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι υπάλληλοι που επιθυμούν να μετακινηθούν. Η πλήρωση των θέσεων θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας.
Δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι κριθούν από την υπηρεσία τους απαραίτητοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, θα υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης και στη συνέχεια θα ακολουθεί η φάση της μοριοδότησης από το ΑΣΕΠ βάσει εμπειρίας, προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.
Όσοι συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία βάσει κριτηρίων θα τοποθετούνται στις νέες θέσεις εντός ενός μηνός.

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
Εορτολόγιο

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Στατιστικά
  • 22629Συνολικοί επισκέπτες:
  • 9Επισκέπτες σήμερα:
  • 15Επισκέπτες χτες:
  • 103Προηγούμενη εβδομάδα:
  • 301Επισκέπτες ανά μήνα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:
Θερμοκρασία
Weather in Ptolemaida
20°
Saturday 16° 
Sunday 21° 
Monday 18°  10°
Tuesday 18° 
tiempo.com  +info